Groeiende (over-)waarde eigen woning 60 plussers

Veel 60+ers herkennen het. Vroeger een huis gekocht in de tijd van guldens of begin periode van het eurotijdperk. Afgelopen jaren zijn de huizenprijzen fors toegenomen en is je bezit in geld behoorlijk gegroeid.
Zelfs bij dalende of stabiele huizenprijzen, blijft er nog sprake van overwaarde. Echter dit ‘overwaarde-geld’ dat je hebt “verdiend” door een huis te kopen en te onderhouden, zit ‘muurvast in de stenen van je huis’

Een paar twee oude en volwassen mensen die thuis samen de telefoon gebruiken op de bank.

Wat is de overwaarde van je eigen woning?
Overwaarde is het verschil tussen de marktwaarde van de eigen woning en de hypotheekschuld. Bijvoorbeeld je hebt nog een hypotheekschuld van € 50.000 en de huidige marktwaarde van je eigen woning is € 390.000  Dan heb je een overwaarde van € 340.000.  

Financieel solide basis
Deze overwaarde is een solide basis voor vele nieuwe hypotheekvormen. Hierdoor zijn er nieuwe en degelijke vormen van hypotheek in de markt. 60 plussers met een eigen huis kunnen zo een financieel verantwoord deel van de overwaarde opnemen. Hieronder licht ik de voordelen toe.

Bestedingsvrijheid
Als 60 plusser kun je opgebouwde kapitaal benutten om noodzakelijke of leuke dingen mee te doen. Denk aan, verduurzaming van het huis, verbouwingen, aanpassingen in huis, levensloopbestendig maken van je woning, verhuizing of…. een mooie vakantie, aanschaf van een boot of camper, maken van mooie reizen, schenking of verbetering van je inkomen of huishoudbudget.

AOW-uitkering vaak voldoende basis
Ook als je bijvoorbeeld alleen AOW en een klein pensioentje hebt, kun je deze hypotheekvorm prima gebruiken. Dit omdat er vaak mag worden uitgegaan van de daadwerkelijke maandlasten.

Maak gerust een persoonlijke afspraak
Wil je weten of een hypotheek zonder aflossing en bijvoorbeeld levenslang vaste rente iets voor je is? Weten wat al je mogelijkheden zijn?

Bel gerust met 038 – 45 34 690 voor je volledig vrijblijvende en 100% gratis persoonlijke afspraak

Met vriendelijke groet,

Team hypotheekadviseurs Slomp & De Graaf

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Zwolle 038 - 4534690
Hasselt 038 - 4771454
Amsterdam 06 - 41624797
Nieuwleusen 0529 - 481567

06-13617558
info@slomp-degraaf.nl
Schade melden